Ontspannen
op IJsselmeer en Waddenzee

weekend LF2018 boeken

Weekend Culturele Hoofdstad LF2018

Duurzaam weekendje weg: Over het water richting Leeuwarden

Iepen Mienskip (Open gemeenschap) is het thema van de Culturele Hoofdstad. Iedereen werkt samen met de wereld aan een betere wereld, is het idee. Het fraaie Friese landschap is het resultaat van deze eeuwenoude wisselwerking tussen mens en natuur.
Op deze zeiltocht krijg je het gevoel zelf deel uit te maken van dit steeds veranderende Friese landschap. De zee en de dijken, de dorpen en de omliggende weilanden ontrollen zich vanaf het water op ooghoogte.
De Onverwacht hoort al meer dan een eeuw thuis in dit rustgevende plaatje. Het traditionele zeilschip heeft een sfeervol onderkomen. Het is daarom de ideale plek om je te ontspannen en elkaar te ontmoeten.
Het bezoek aan Leeuwarden, met talloze exposities, toekomstwerkplaatsen en voorstellingen bezorgen je gegarandeerd inspiratie en plezier.

Data

op aanvraag


Prijs

200,00 €, kinderen t/m 14 jaar 100,00€
inbegrepen: 2 overnachtingen in knusse scheepshut, maaltijden aan boord (ontbijt, lunch en tussendoortjes), vaart Makkum Franeker en terug, zeilprogramma, infos en tips voor bezoek Leeuwarden.

Geschikt voor

Jong en oud, iedereen die Friesland 2018 op een bijzondere manier wil ervaren.

Programma & route

Vrijdagavond, 20.00 uur:
Welkom aan boord in Makkum, kennismaken met de deelnemers, de schippers en het schip.

Zaterdag
Na een vroeg ontbijt varen wij via het noordelijkste stukje IJsselmeer naar de sluis van Kornwerderzand waar wij ons naar de Waddenzee laten schutten. Wij vervolgen onze route over de Waddenzee naar Harlingen. Hier gaat het door de Tjerk Hiddes Sluis naar het Friese binnenland. Langs haventerreinen en werven, boerderijen en weilanden vaart de Onverwacht naar het stadje Franeker waar de vaart in de vroege middag eindigt.
In de middag en avond is er gelegenheid de culturele hoofdstad Leeuwarden te bezoeken, makkelijk in een kwartiertje met de trein te bereiken.

Zondag
Wij varen terug naar Makkum. Net als op de heenweg gaan wij zoveel mogelijk zeilen en mag iedereen hierbij meehelpen. Aankomst in de haven rond 16.00 uur.


Deelnemers minimaal 10


weekend LF2018 boeken