Ontspannen
op IJsselmeer en Waddenzee

Het schip van binnen

Een antiek zeilschip met modern comfort

Van buiten is de Onverwacht een van de meest traditionele zeilschepen van Nederland. Benedendeks vinden we een huiselijke en gastvrije accommodatie met de gemakken van deze tijd. Wie voor het eerst binnen komt, voelt zich in vijf minuten thuis.

Salon

De salon bevindt zich samen met de kombuis in de centrale ruimte van het schip. De inrichting is scheeps, sfeervol en gezellig. Er is een stereo met mp3-aansluiting, een gitaar en er zijn boeken en spelletjes.

Kombuis

De keuken is volledig uitgerust met kookgerei, bestek en serviesgoed. Er is een koelkast en het vijfpits gasstel is voorzien van een ruime oven. Voor de opslag van proviand is er voldoende ruimte.

Slapen

De Onverwacht heeft 18 slaapplaatsen in zes hutten (2 tweepersoons- , 2 driepersoons- en 2 vierpersoonshutten). De bedden zijn stapelbedden. Ze zijn opgemaakt met hoeslakens en kussenslopen. Een slaapzak meenemen is voldoende. Het is ook mogelijk dekbedden bij ons te bestellen.


De hutten zijn knus en licht. Er zijn leeslampjes en vakjes om dingen op te bergen en er is ruimte voor tassen onder de bedden. Elke hut is voorzien van centrale verwarming, een dakraam of patrijspoot voor licht en lucht en een wasbak.

Sanitair

Er zijn twee toiletten en twee douches aan boord.
Het is ook mogelijk om van de sanitaire voorzieningen in de havens gebruik te maken.

Elektriciteit

De stroom voor verlichting aan boord komt uit accu's en is meestal 24 volt. Op verschillende plekken binnen, zijn er ook stopcontacten voor 230 volt. Tijdens het varen is het gebruik hiervan meestal beperkt. Overleg daarom vooraf met ons, wanneer u grotere elektrische apparaten wilt meenemen.
In de havens zijn wij aangesloten op walstroom. Dan staat 230 V gewoon ter beschikking.

Handicaps en beperkingen

Mensen met beperkingen en handicaps zijn natuurlijk welkom op de Onverwacht. Vertel ons over je situatie en wij bedenken samen hoe je comfortabel en veilig met ons kunt zeilen.
De Onverwacht is helaas niet geschikt om met een rolstoel aan dek of binnen te rijden.

Plattegrond benedendeks

(De middelste hutten aan bakboord en stuurboord zijn sinds 2022 driepersoonshutten.)

plattegrond.jpg